Test Excel

Pentru a vă testa nivelul de utilizare a aplicației Microsoft Excel, vă rugăm să rezolvați următoarele probleme. 
Toate problemele au doar o singură variantă de răspuns.

[ Sunt 20 de probleme de rezolvat care acoperă programa de la nivelul Start la Avansat. Toate întrebările sunt obligatorii. ]

Pentru a primi raspunsul pe email va rugăm să vă introduceți adresa de poștă electronică…

Please enter your email:

1. Vrem să aflăm valoarea încasată prin vinderea unui produs în cantitate de 50 kilograme, la un preț pe kilogram de 2,5 RON.

Ne-am folosit de Excel pentru a realiza acest calcul dar, la validarea formulei, am primit un mesaj de eroare.

test1

Unde am greșit?

 
 
 
 

2. Avem o listä de persoane care participä la un concurs. Tabelul conține NumePrenume și vârsta candidaților. Vrem sä știm numărul de participanți. Pentru aceasta am folosit o funcție COUNT. Rezultatul primit a fost 0 (zero). De ce?
test2

 
 
 
 

3. Avem o listă de persoane care participă la un concurs. Tabelul conține Nume Prenume precum și elementele datei de nastere a candidaților (An, Lună, Zi). Vrem să sortăm lista în ordine descrescătoare a vârstei. Ce metodă alegem?
test3

 
 
 
 

4. Avem tabelul cu rezultatele la examen. Am realizat o coloană cu denumirea Rezultat care afisează Admis sau Respins dacă rezultatul la Examen a fost peste 50. Pentru aceasta am folosit o funcție IF. Care din opțiunile următoare am folosit-o?
test4

 
 
 
 

5. De ce în funcția logică folosită anterior =IF(B2>50;”Admis”;”Respins”), valorile Admis și Respins sunt trecute între ghilimele?

 
 
 
 

6. Avem de realizat un grafic de tip bar pe baza datelor din tabelul următor.

test5
Care sunt pașii în realizarea acestui grafic?

 
 
 
 

7. La introducerea, din greșeală, a „12.05″ în loc de „12,05″ avem afișată valoarea „12.mai” iar în zona de editare 12.05.2016. La introducerea valorii corecte de „12,05″ obținem în celulă „12.ian”, iar in zona de editare „12.01.1900 01:12:00″. Ce avem de făcut?

 
 
 
 

8. Ce este greșit la editarea următoarei formule: A2 + B2 + C2 \ D2

 
 
 
 

9. De ce la introducerea unei funcții a apărut un triunghi verde în partea din stânga sus a celulei?

test6

 
 
 
 

10. Ce funcție alegem atunci când vrem să ne afișeze doar data curentă?

 
 
 
 

11. La tabelul cu rezultatele la examen am uitat să adaug 5 puncte din oficiu. Valoarea a fost trecută în celula D1.

test7
În coloana C (Final) voi folosi o formulă pentru a rezolva această problemă. Care din următoarele variante este cea corectă, în condițiile în care la final voi copia formula pentru întreaga coloană?

 
 
 
 

12. Pentru tabelul următor vrem să aflăm numărul de cursuri care au alocate 60 de ore. Ce funcție vom folosi?

test8

 
 
 
 

13. Avem următorul grafic la care dorim să adăugăm și valorile corespunzătoare. Ce vom folosi?

test9

 
 
 
 

14. Pentru a număra celulele indiferent de conținut (mai puțin cele goale) vom folosi funcția:

 
 
 
 

15. Avem următorul tabel cu rezultatele la examen. Vrem să folosim o funcție care să ne returneze numele candidatului (F4) și nota acestuia (F5) dacă introducem numärul legitimației (F3). Care din următoarele variante este cea potrivită?

test10

 
 
 
 

16. Avem tabelul urmätor care are o serie de formatäri conditionate pentru coloana cu numärul de ore. Vrem sä ștergem formatarea cu roșu a valorilor mai mici de 90. Ce vom alege pentru aceasta?

test11

 
 
 
 

17. Am un fișier Excel care conține mai multe foi de calcul privind încasările dintr-un centru de training. Am de făcut foarte des trimitere la o celulă dintr-o foaie de calcul unde am trecut TVA-ul. Deoarece este greu să mă deplasez prin întreg fișierul pentru a identifica și a executa legătura la aceasta, m-am hotărât să aleg o soluție mai simplă. Ce soluție am ales?

 
 
 
 

18. Avem un tabel cu rezultate la un examen. Examenul are probă teoretică și practică. După calculul mediei trebuie să declaräm Admis sau Respins pe baza urmätoarelor criterii: trebuie ca media să fie mai mare decât 7 sau proba practică să fie de cel puțin 7 (inclusiv). Care din următoarele formule este cea corectă?

test12

 
 
 
 

19. Avem un tabel cu încasări zilnice. Vrem să afișăm totalul pe fiecare zi în parte. Ce soluție alegem?

test13

 
 
 
 

20. La problema anterioară a durat foarte mult să genereze subtotal pentru fiecare zi în parte. În aceste condiții vreau să aleg o soluție mai rapidă, mai ales că volumul de date înregistrat crește permanent, zi de zi. Ce soluție aleg?