Cel de-al treilea curs al modulului Master Excel aduce soluții pentru problemele apărute în utilizarea profesională a programului Microsoft Excel. În prima parte vom încerca să tratăm rezolvarea problemelor folosind strict facilitățile programului de calcul tabelar, la care vom adăuga și folosirea de programe de completare (add-in). În partea a doua vom trece la utilizarea VBA (Visual Basic for Applications), un limbaj de programare folosit în realizarea de funcții definite de utilizator pentru o automatizare a operațiilor cu grad ridicat de utilizare. Astfel, se urmărește o creștere a eficienței, reducerea greșelilor de calcul umane, scăderea timpului de prelucrare a datelor. Se adresează celor care au nivel avansat de utilizare a Microsoft Excel și care sunt responsabili de prelucrarea de cantități mari și variate de date.

Modul de lucru este de tip “pas cu pas” în identificarea și rezolvarea problemelor. Acesta este un mod de lucru vizual ce ne permite să identificăm acțiunile pe care trebuie să le desfășurăm și pașii pe care să-i urmăm în obținerea rezultatelor. De asemenea, pe parcurs veți primi informații suplimentare privind situații care pot interveni în practică, precum și trimiteri la surse de informare suplimentare pe care le recomandăm ca fiind necesare în aprofundarea cunoștințelor.

Acest curs presupune cunoștințe solide prealabile din partea cursanților în operarea cu Microsoft Excel (vezi programa Excel Avansat). Pentru cei care participă cu laptopuri proprii, acestea trebuie să aibă instalat cel puțin Microsoft Office 2010, recomandat Microsoft Office 2016.

Microsoft Excel este cel mai folosit program de analiză a datelor – milioane de utilizatori. El nu lipsește de pe calculatoarele celor care lucrează cu date în întreaga lume. În realitate, el nu este folosit la adevărata sa valoare, utilizatorii limitându-se la a folosi doar elementele sale de bază. Acest ghid vă va arăta atât atuurile cât și punctele sale slabe. Normal că vom insista pe ce are programul mai bun pentru noi.
Oricum, ceea ce ne interesează este ca acest program să ne facă munca mai ușoară și mai productivă. Cum anume? Haideți să aflăm!

download-50

Programa analitică curs [PDF]

Test pre-curs [XLSX]

Doar pentru cursanți:

Suport de curs Descarcă [PDF]

Fișiere de lucru [ZIP]

Test post-curs [XLSX]