excel-avansat

Cursul Excel Avansat este al doilea din modul Master Excel. Odată cu acest curs facem primul pas către analiza datelor și creșterea productivității. Vom pune accentul pe studii de caz, care să identifice soluții în gestiunea și prelucrarea optimă a datelor.

Funcțiile și tehnicile de analiză și sinteză ne vor ajuta să asigurăm un acces rapid la informațiile necesare luării deciziilor în timp real.  Puterea unei informații se bazează pe date, iar acestea trebuie colectate, analizate și partajate în vederea raportării și luării deciziilor. Vom identifica acțiunile pe care trebuie să le desfășurăm și pașii pe care să-i urmăm în obținerea rezultatelor. Activitatea de zi cu zi presupune comunicare și colaborare. Chiar dacă este vorba de Microsoft Excel, vom discuta la final și despre aceste aspecte.

Experiența practică avută cu utilizatorii din firme ne-a determinat să facem trimitere la toate versiunile începând cu 2007, folosind drept cadru de bază versiunea în limba engleză, Microsoft Office Excel 2016. Astfel, pentru majoritatea exercițiilor puteți folosi și versiunile anterioare ale Microsoft Excel: 2007, 2010 sau 2013. Unde a fost cazul s-au specificat diferențele dintre aceste versiuni.

De asemenea, pe parcurs veți primi informații suplimentare privind comparații între versiuni, situații care pot interveni în practică, precum și trimiteri la surse de informare suplimentare pe care le recomandăm ca fiind necesare în aprofundarea cunoștințelor.

Acest curs presupune cunoștințe de bază prealabile din partea cursanților în operarea cu Microsoft Excel (vezi programa Excel Start). Pentru cei care participă cu laptopuri proprii, acestea trebuie să aibă instalat cel puțin Microsoft Office 2010, recomandat Microsoft Office 2016.

Microsoft Excel este cel mai folosit program de analiză a datelor – milioane de utilizatori. El nu lipsește de pe calculatoarele celor care lucrează cu date în întreaga lume. În realitate, el nu este folosit la adevărata sa valoare, utilizatorii limitându-se la a folosi doar elementele sale de bază. Acest ghid vă va arăta atât atuurile cât și punctele sale slabe. Normal că vom insista pe ce are programul mai bun pentru noi.
Oricum, ceea ce ne interesează este ca acest program să ne facă munca mai ușoară și mai productivă. Cum anume? Haideți să aflăm!

download-50

Programa analitică curs [PDF]

Test pre-curs [LINK]

Doar pentru cursanți:

Suport de curs Descarcă [PDF]

Fișiere de lucru [ZIP]

Test post-curs [XLSX]