IT Pro

Domeniul IT se schimbă și se dezvoltă zi de zi. Cererea de specialiști este din ce în ce mai mare și nu poate fi acoperită integral de către sistemul actual de învățământ. Pe lângă pasiune ai nevoie de foarte multe cunoștințe de bază: rețele, sisteme de operare, servere, baze de date, securitate, cloud, etc.

Găsești în continuare câteva ghiduri de studiu care să te ajute în pregătirea ta. Cursurile sunt gratuite și se țin în cadrul laboratorului Centrului de Formare Continuă și Antreprenoriat al Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Din păcate, pentru a participa la cursuri trebuie să fi student la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași.

Cursurile urmează programa Microsoft Technology Associate și se pot finaliza cu certificare MCP (Microsoft Certified Professional) în cadrul centrului de testare Certiport al Universisății "Alexandru Ioan Cuza" din Iași.

Examenele MTA sunt împărțite în trei categorii: Developer, Database și IT Infrastructure. Fiecare examen este independent față de celelalte. Cursurile pe care le țin în cadrul centrului CFCA sunt cele din categoriile IT Infrastructure și Database.


Centrul de Formare Continuă și Antreprenoriat

Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași