Excel Start

Acest curs este primul modul din seria Analiza datelor cu Microsoft Excel. Acest modul este unul de inițiere și se adresează celor care vor să utilizeze programul Microsoft Excel în activitățile de zi cu zi, atât celor care se găsesc la început de drum cât și celor care vor să-și dezvolte cunoștințele obținute până acum.

excel-start

Modul de lucru este de tip “pas cu pas” în identificarea și rezolvarea problemelor. Acesta este un mod de lucru vizual ce ne permite să identificăm acțiunile pe care trebuie să le desfășurăm și pașii pe care să-i urmăm în obținerea rezultatelor. Tendința normală este ca în anul de grație 2016 să prezentăm doar elementele de noutate ale programului Microsoft Excel 2016. Experiența practică avută cu utilizatorii din firme ne-a determinat să facem trimitere la toate versiunile începând cu 2007, folosind drept cadru de bază versiunea în limba engleză, Microsoft Office Excel 2016. Astfel, pentru majoritatea exercițiilor puteți folosi și versiunile anterioare ale Microsoft Excel: 2007, 2010 sau 2013. Unde a fost cazul s-au specificat diferențele dintre aceste versiuni.

De asemenea, pe parcurs veți primi informații suplimentare privind comparații între versiuni, situații care pot interveni în practică, precum și trimiteri la surse de informare suplimentare pe care le recomandăm ca fiind necesare în aprofundarea cunoștințelor.

Acest curs nu presupune cunoștințe prealabile din partea cursanților. Pentru cei care participă cu laptopuri proprii, acestea trebuie să aibă instalat cel puțin Microsoft Office 2007, recomandat Microsoft Office 2013.

Testează-ți online cunoștințele de utilizare a programului Microsoft Excel 2016. Testele conțin 20 de întrebări și acoperă programa de la Excel Start și Excel Avansat. La final, funcție de rezultat, vi se recomandă unul din cele două cursuri. [TEST]

De ce Microsoft Excel?

Microsoft Excel este cel mai folosit program de analiză a datelor – milioane de utilizatori. El nu lipsește de pe calculatoarele celor care lucrează cu date în întreaga lume. În realitate, el nu este folosit la adevărata sa valoare, utilizatorii limitându-se la a folosi doar elementele sale de bază. Acest ghid vă va arăta atât atuurile cât și punctele sale slabe. Normal că vom insista pe ce are programul mai bun pentru noi.
Oricum, ceea ce ne interesează este ca acest program să ne facă munca mai ușoară și mai productivă. Cum anume? Haideți să aflăm!