Acest curs face parte din modulul de Business Intelligence. Microsoft Power BI este un instrument de analiză și prezentare interactivă (Interactive Data Visualization BI Tools). Acesta combină o putere mare de calcul, capacitate de a lucra cu date diverse și de volum mare și un generator de tablouri de control ce permite vizualizări complexe din rapoartele utilizate de companie. Cursul aduce alături utilizarea zilnică a programului Microsoft Excel cu puterea de analiză și prezentare a aplicației Microsoft Power BI. Cursul tratează în principal versiunea gratuită, Microsoft Power BI Desktop, dar prezintă și facilitățile de lucru în cloud și accesare de pe echipamente mobile cu Power BI Service, respectiv Power BI Mobile.

Modul de lucru este de tip “pas cu pas” în identificarea și rezolvarea problemelor. Acesta este un mod de lucru vizual ce ne permite să identificăm acțiunile pe care trebuie să le desfășurăm și pașii pe care să-i urmăm în obținerea rezultatelor.

Pe parcursul cursului veți primi informații identificarea și utilizarea tehnicilor de analiză, situații care pot interveni în practică, precum și trimiteri la surse de informare suplimentare pe care le recomandăm ca fiind necesare în aprofundarea cunoștințelor.

Acest curs nu presupune cunoștințe prealabile din partea cursanților. Pentru cei care participă cu laptopuri proprii, acestea trebuie să aibă instalat cel puțin Microsoft Office 2010, recomandat Microsoft Office 2016. La curs vom instala și folosi versiunea free Microsoft Power BI Desktop.

Microsoft Excel este cel mai folosit program de analiză a datelor – milioane de utilizatori. El nu lipsește de pe calculatoarele celor care lucrează cu date în întreaga lume. În realitate, el nu este folosit la adevărata sa valoare, utilizatorii limitându-se la a folosi doar elementele sale de bază. Acest ghid vă va arăta atât atuurile cât și punctele sale slabe. Normal că vom insista pe ce are programul mai bun pentru noi.

Oricum, ceea ce ne interesează este ca acest program să ne facă munca mai ușoară și mai productivă. Cum anume? Haideți să aflăm!

download-50

Programa analitică curs [PDF]

Test pre-curs [XLSX]

Doar pentru cursanți:

Suport de curs Descarcă [PDF]

Fișiere de lucru [ZIP]

Test post-curs [XLSX]