Acest curs face parte din modulul de Business Intelligence. Cursul oferă posibilitatea de a adăuga tehnici de Business Intelligence la analiza datelor cu Microsoft Excel. Plecăm de la funcții clasice de analiză la care adăugăm puterea de calcul, analiză și prezentare a instrumentelor add-in PowerPivot, PowerQuery, PowerView și PowerMap. Acestea sunt componente ale Power BI în Microsoft Excel care ne ajută să accesăm surse diverse de date, să stabilim relații și să realizăm rapoarte interactive cu capacități mari de analiză vizuală a datelor.

Modul de lucru este de tip “pas cu pas” în identificarea și rezolvarea problemelor. Acesta este un mod de lucru vizual ce ne permite să identificăm acțiunile pe care trebuie să le desfășurăm și pașii pe care să-i urmăm în obținerea rezultatelor.

Pe parcursul cursului veți primi informații identificarea și utilizarea tehnicilor de analiză, situații care pot interveni în practică, precum și trimiteri la surse de informare suplimentare pe care le recomandăm ca fiind necesare în aprofundarea cunoștințelor.

Acest curs nu presupune cunoștințe prealabile din partea cursanților. Pentru cei care participă cu laptopuri proprii, acestea trebuie să aibă instalat cel puțin Microsoft Office 2010, recomandat Microsoft Office 2016.

Microsoft Excel este cel mai folosit program de analiză a datelor – milioane de utilizatori. El nu lipsește de pe calculatoarele celor care lucrează cu date în întreaga lume. În realitate, el nu este folosit la adevărata sa valoare, utilizatorii limitându-se la a folosi doar elementele sale de bază. Acest ghid vă va arăta atât atuurile cât și punctele sale slabe. Normal că vom insista pe ce are programul mai bun pentru noi.

Oricum, ceea ce ne interesează este ca acest program să ne facă munca mai ușoară și mai productivă. Cum anume? Haideți să aflăm!

download-50

Programa analitică curs [PDF]

Test pre-curs [XLSX]

Doar pentru cursanți:

Suport de curs Descarcă [PDF]

Fișiere de lucru [ZIP]

Test post-curs [XLSX]